Fordonsindustri

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmission Systems for the Automotive industry

Komponenter för en snabbrörlig fordonsindustri

Bilfabriker är kapitalintensiva och tillverkar en stor mängd tekniskt avancerade fordon. De måste kunna hantera många bilmodeller och ha en flexibilitet som underlättar framtida modellbyten.

Conductix-Wampfler utrustar fordonsindustrin med mångsidig och tillförlitlig kraft- och signalöverföring. Komponenter och produkter finns för alla tillverkningsprocesser och bilfabriker. Vi tillhandahåller ett heltäckande produktsortiment för en bilindustri i ständig utveckling.

För alla tillverkningsprocesser i samtliga bilfabriker

I en bilfabrik är tillverkningsstegen många. Traverskranar (EOT) används vid hantering av coils, gjutgods och råmaterial.  Transfervagnar flyttar verktyg och material – och elektriska monorail-system (EMS) flyttar komponenter till karosseriet. Sedan flyttar EMS eller conveyorsystem chassier till måleriet.

Många fler exempel kan nämnas och i samtliga fall krävs tillförlitliga kraft- och signalsystem. Conductix-Wampflers produkter har blivit en naturlig del av den moderna bilindustrin.

Hörnstenar i produktsortimentet:

Strömskenor. Traverskranar (EOT), elektriska monorail-system (EMS), transfervagnar, conveyorsystem och stora höglager.

Kabelvagnssystem. Effektiv hantering av kablar till traverskranar, portalkranar och höglager samt hantering av mediatillförsel till monteringslinor och montageverktyg.

Induktiv kraftmatning (IPT®). Ger beröringsfri kraft till bland annat transfervagnar, Automated Guided Vehicles (AGV) eller Rail Guided Vehicles (RGV).


Trycklufts- och kraftmatningssystem. Ökar produktiviteten och säkerheten. Conductix-Wampflers system möjliggör praktisk användning av verktyg vid monteringslinan och bidrar starkt till bättre ergonomi.

Fjäderkabelvindor. För kraftmatning och signalöverföring vid test av fordon samt för kraftmatning till transfervagnar.


Buffertar / Dämpelement. Med buffertar dämpas påverkan på lyftenheter och vridbord.

Jay Radio Remote Controls –  erbjuder att på ett säkert sätt manövrera och kontrollera maskiner på distans. Med hjälp av vår omfattande produktportfölj och lösningar inom industriell radiostyrning, skapar vi kundunika, helt anpassade lösningar utifrån era behov och för just era fordonsapplikationer.