Gruvdrift

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmission Systems for the Mining industry

Kraft- och signalöverföring för gruvindustrin

Damm överallt, höga G-krafter och risk för explosion är ofta en verklighet inom gruvindustrin. Maskinerna i gruvorna kan vara enorma och kräva matningsspänning upp till 36kV.

Conductix-Wampfler är specialister på kraft- och signalöverföring för gruvdrift. Det gäller grävare och dagbrottsmaskiner men också borriggar och injiceringsmaskiner. I produktutbudet finns utrustning som passar till alla applikationer i all slags gruvindustri.

Fälttestade produkter och kundnära support

Med sitt globala nätverk av säljare och ingenjörer finns Conductix-Wampfler alltid nära varje kund. Både i Sverige och internationellt förser vi gruvindustrin med fälttestade produkter som är tillförlitliga.

Grävare, dagbrottsmaskiner och transportband kräver strömskenor, kabelkedjor och kabelvagnssystem som ger trygg kraft- och signalöverföring. Det är för detta många anlitar Conductix-Wampfler.

Hörnstenar i produktsortimentet:

Kabelvagnssystem. Slitstarka och pålitliga system som hanterar maskinrörelser (både horisontella och vertikala). I utbudet finns bland annat kabelvagnar för portalkranar och kabelvagnar för transportband.

Kabelkedjor. Idealisk lösning för kablar och slangar som matar rörliga maskinelement. Gäller bland annat teleskoparmar till skrotare och borriggar.

Fjäderkabelvindor. Kompakta och rostfria fjäderkabelvindor som klarar gruvmaskiners vertikala och horisontella rörelser.

Strömskenor. Stryktåliga och korrosionsbeständiga strömskenor som kraftmatar transfervagnar och annan transportutrustning. Hos Conductix-Wampfler hittar du även strömskenor för flexibel laddning av batteridrivna gruvfordon.

Jay Radio Remote Controls –  erbjuder att på ett säkert sätt manövrera och kontrollera maskiner på distans. Med hjälp av vår omfattande produktportfölj och lösningar inom industriell radiostyrning, skapar vi kundunika, helt anpassade lösningar utifrån era behov och för just era tunneltillämpningar.