Kranar

An Overhead Crane equiped with a Conductix-Wampfler C-Rail Cable Festoon System

Världsledande på strömförsörjning av kranar

Kranar är oumbärliga i allt från fabriker, stålverk och sågverk till hamnar och byggarbetsplatser. Konstruktionen och funktionaliteten mellan olika typer av kranar kan skilja sig åt rejält ­– vilket gör att strömförsörjningen och dataöverföringen behöver specialanpassas.

Conductix-Wampfler erbjuder pålitliga energi- och dataöverföringssystem för kranar. Våra produkter används till enkla lyftanordningar och traverskranar men också till helautomatiska, anpassade processkranar.

Brett produktprogram för alla kranar

Hos Conductix-Wampfler finns standardiserade lösningar för strömförsörjning och signalöverföring. Vi kan också utveckla skräddarsydda lösningar som uppfyller din kranmiljös unika krav.

Med ett stort nätverk av försäljnings- och teknikanläggningar finns vi alltid nära dig som är kund. Utöver detta tillämpar vi lokal lagerhållning vilket kortar ledtiderna och påskyndar leveranserna.

Hörnstenar i produktsortimentet:

Strömskenor. Tillförlitlig och kostnadseffektiv kraftmatning för längsmatning på traverskranar. Conductix-Wampfler erbjuder system med enpoliga isolerade strömskenor, flerpoliga strömskenor eller kapslade strömskenor.

Kabelvagnssystem för kablage. Tåliga och pålitliga kabelvagnssystem med eller utan motordrift. För kraft- och signalkablars åkrörelser på kranarna.

Kabelkedjor. Perfekta för rörlig utrustning. Hanterar kablarna för längsmatning och passar även för trallmatning.

Fjäderkabelvindor och motorvindor. Används till att hantera kablar i vertikala lyftanordningar.

Släpringsdon. För kranar som kan roteras 360 grader. Ger ström och styrning till kranarnas rörliga delar.

Buffertar och dämpelement. Gummi- eller celldämpare som ger effektivt skydd mot direkta stötar mellan kranelementens olika delar.