Kranar

An Overhead Crane equiped with a Conductix-Wampfler C-Rail Cable Festoon System

Världsledande på strömförsörjning av kranar

Kranar är oumbärliga i allt från fabriker, stålverk och sågverk till hamnar och byggarbetsplatser. Konstruktionen och funktionaliteten mellan olika typer av kranar kan skilja sig åt rejält ­– vilket gör att strömförsörjningen och dataöverföringen behöver specialanpassas.

Conductix-Wampfler erbjuder pålitliga energi- och dataöverföringssystem för kranar. Våra produkter används till enkla lyftanordningar och traverskranar men också till helautomatiska, anpassade processkranar.

Brett produktprogram för alla kranar

Hos Conductix-Wampfler finns standardiserade lösningar för strömförsörjning och signalöverföring. Vi kan också utveckla skräddarsydda lösningar som uppfyller din kranmiljös unika krav.

Med ett stort nätverk av försäljnings- och teknikanläggningar finns vi alltid nära dig som är kund. Utöver detta tillämpar vi lokal lagerhållning vilket kortar ledtiderna och påskyndar leveranserna.

Hörnstenar i produktsortimentet:

Strömskenor. Tillförlitlig och kostnadseffektiv kraftmatning för längsmatning på traverskranar. Conductix-Wampfler erbjuder system med enpoliga isolerade strömskenor, flerpoliga strömskenor eller kapslade strömskenor.

Kabelvagnssystem för kablage. Tåliga och pålitliga kabelvagnssystem med eller utan motordrift. För kraft- och signalkablars åkrörelser på kranarna.

Kabelkedjor. Perfekta för rörlig utrustning. Hanterar kablarna för längsmatning och passar även för trallmatning.

Fjäderkabelvindor och motorvindor. Används till att hantera kablar i vertikala lyftanordningar.

Släpringsdon. För kranar som kan roteras 360 grader. Ger ström och styrning till kranarnas rörliga delar.

Buffertar och dämpelement. Gummi- eller celldämpare som ger effektivt skydd mot direkta stötar mellan kranelementens olika delar.

Jay Radio Remote Controls –  erbjuder att på ett säkert sätt manövrera och kontrollera maskiner på distans. Med hjälp av vår omfattande produktportfölj och lösningar inom industriell radiostyrning, skapar vi kundunika, helt anpassade lösningar utifrån era behov och för just era kranar.